Sådan opvarmer du huset miljøvenligt

Sådan opvarmer du huset miljøvenligt

oktober 9, 2018 Slået fra Af Redaktionen

Som det nok er gået op for dig, hvis du har læst et par artikler her på siden, så går vi utrolig meget op i hvordan vi kan skåne vores (meget skrøbelige) miljø, bruge færre ressourcer og generelt alle ting der kan gøre at vi bibeholder vores skønne jordklode, i så god stand som muligt, i så lang tid som muligt endnu. Der er der rigtig mange måder, hvorpå vi kan opnå dette, heldigvis. I denne artikel vil vi komme ind på én af de måder, som faktisk gør en rigtig stor forskel – hvis alle gjorde det, og som kan benyttes af alle husejere rundt omkring i landet. Nemlig at opvarme sit hus på en miljøvenlig måde.

Egentlig er det jo en no-brainer, og noget vi alle burde gøre, men de simple årsager; økonomi og uvidenhed, er de to største grunde til at der er så mange der ikke gør det, som det er i dag. Der er altså en masse folk som slet ikke tænker over at de ikke bruger den mest (miljø)optimale metode til at opvarme deres hus, som det er i dag, også er der de folk som godt er klar over det, men pga. økonomi, undlader at skifte til en af de “rigtige” metoder.

Opvarm med pillefyr

Den første metode vi vil anbefale er opvarmning af huset med pillefyr. Vi kender allesammen brændeovnen, og et pillefyr er faktisk meget lig sådanne. Den er dog lidt anderledes, f.eks. – som navnet meget antyder – så fyrres der med piller – og ikke brænde. Derudover er det ofte heller ikke fordi man har lyst til at placere sit pillefyr i stuen og sidde og hygge omkring det, da det ofte ikke er det smukkeste i verdenen.

Men grunden til at det er en så super god metode er at det er helt CO2 neutralt. Dvs. der bliver ikke udledet dårlige ting. De fungerer super nemt, passer sig selv, kræver kun opfyldning ca. en gang om ugen og sjælden rengøring. Vil du læse mere om pillefyr kan vi anbefale at tjekke denne grundige test ud.

Opvarm med varmepumpe – suppleret med solceller

Den anden metode vi vil anbefale er varmepumpe, hvor der så også suppleres med solceller. En varmepumpe er også en super miljøvenlig metode, som kun koster strøm, og laver man strømmen selv, ja, så bliver det ikke meget mere miljøvenligt. Vi vil selvfølgelig også anbefale at have solceller hvis man vælger et pillefyr, da dette også bruger lidt strøm – og fordi at solceller altid er godt.