Få styr på din økonomi; og bliv gladere og sundere

Få styr på din økonomi; og bliv gladere og sundere

september 25, 2018 Slået fra Af Redaktionen

Kender du følelsen af at man altid hænger i en tynd tråd økonomisk, når det er sidst på måneden. Det er ærligt talt lidt træls at leve af havregryn og pasta med ketchup, fordi man købte for mange øl, for meget nyt tøj eller for dyre ting til hjemmet, da lønnen lige var tikket ind.Faktisk hænger det at have en sund økonomi rigtig meget sammen med generel sundhed og velvære; går man ofte og bekymrer sig om sin økonomi, fordi man ikke har penge nok, bruger for mange penge, ikke får sparet op, eller lign., så kan det nemt påvirker ens humør og i længden føre til at man faktisk får det rigtig skidt. Derfor vil vi rigtig gerne komme med nogle tips til hvordan man får styr på pengesagerne – og får det bedre og bliver mere holistisk sund:

  • Vent med at købe drømmekjolen, skoene eller apparatet til du har tænkt over det i mindst 24 timer. Hvis du stadig ikke kan undvære det, så køb det og vær glad for det.
  • Lav en budgetkonto, hvor der automatisk hver måned bliver overført det beløb du skal bruge på husleje, regninger, telefon, internet og forsikringer. På den måde undgår du, at der ikke er penge til at betale regningerne, og dermed undgår du også rykkere og ekstra gebyrer.
  • Lav en opsparingskonto, hvor du overfører mellem 200 0g 500 kr. hver måned. På den måde får du opbygget en buffer, så du ikke ryger i minus når du skal til tandlægen eller når mor skal have en fødselsdagsgave. Har du nogle lån pt., handler det selvølgelig om at få dem betalt af hurtigst muligt. Har du måske endda flere små-lån, så kan det ofte betale sig at samle alle lånene ét sted og dermed få mere overblik og simplificeret tingene. Husk også at sættte din ydelse så højt som muligt, så du kommer af med lånet så hurtigt som muligt. Se evt. et overblik hvor du kan få den bedste rente på lån her.
  • Spis ikke ude mere end én gang om måneden. Der ryger hurtigt 500 kr. på en middag i byen med vin og dessert. Begræns udskejelserne til en enkelt gang om måneden, og ønsk dig så gavekort til den slags, når du har fødselsdag. Så kan du samtidig få en god oplevelse med giveren.
  • Prøv en måned at skrive alle dine køb ned. I slutningen af måneden krydser du alle de unødvendige køb af og regner sammen hvor mange penge du har klattet væk. Det kan være noget af en øjenåbner, og måske begrænse dig i fremtiden.