Grøn rejseguide: Andesbjergene i Sydamerika

Grøn rejseguide: Andesbjergene i Sydamerika

september 23, 2018 Slået fra Af Redaktionen

Andesbjergene, en bjergkæde af ufattelig længde der strækker sig fra Venezuela i nord til Sydamerikas spids, Ildlandet i syd. Bjergene er kendt for guddommelig skønhed, fascinerede kultur og storslåede treks.

Den argentinske del kan groft sagt deles ind i fire dele, den nordlige del omkring Salta/Cachi som er en del af Peru-Bolivia ruten. Den centrale del omkring Mendoza, hvor Sydamerikas højeste bjerg Aconcagua kan bestiges og hvor man over høje bjergpas desuden kan nå frem til Chiles hovedstad Santiago. Den “lavere” del omkring det ufatteligt skønne Lake District. Den sydlige del, og måske den smukkeste, er kendetegnet ved smukke Fitz Roy Range, magiske Los Glaciares Nationalpark, sydligere endnu Torres del Paines utrolige skønhed og allersydligst Tierra del Fuego, Ildlandet, med vindblæste klipper og næsten-udsigt til Antarktis.

Salta / Cachi

Salta er det absolutte centrum for rejsende i det nordlige Argentina. Byen er temmelig stor, men den hyggelige atmosfære og de gamle kirker og pladser fra 1500-tallet gør byen interessant i sig selv. Salta er byen hvorfra man besøger Cachi, en søvnig lille by højt oppe i Andes  med en smuk gammel hvidkalket kirke, en lille plaza og så ikke så meget mere. Turen derop fra Salta er den egentlige attraktion; hårnålssving i hundredvis, kæmpekaktusser i millionvis, dramatiske bjergpas, sneklædte bjergtoppe, kondorer, indianere og lamaer er ingredienserne i et besøg heroppe.

Det engang berømte “Tog til skyerne” – El Tren A Las Nubes, afgår også fra Salta, men kun et par gange om måneden. Det er verdens højest billigende jernbane og den når utrolige højder. Jernbanen kører ikke længere med passagerer til Chile.

Mendoza / Cerro Aconcagua

Mendoza er hovedbyen hvorfra det enten er de fine Malbec Vine og/eller det 6960m høje Cerro  Aconcagua der gås i dybden med. Det tager 15 dages
professionel men langtfra umulig bjergbestigning at nå toppen, mens andre igen nøjes med det korte trek op til Laguna los Horcones for et forrygende vista.

Lake District / Bariloche

Bariloche er kommercielt centrum i det berømte og ufatteligt smukke Lake District. Om du kan lide at fiske, ride på hest, sejle, trekke, hike, slappe af, stå på ski eller hvad du nu har i tankerne, så er Lake District stedet.

Los Glaciares / Torres del Paine / Tierra del Fuego

Los Glaciares Nationalpark har to små centre, El Chalten for et fire timers
trek helt op til Cerro Fitz Roy, samt El Calfate hvorfra bådture samt treks til den enorme vandrende gletshcer Perito Moreno udgår. Området byder på noget af det mest fascinerende moder Jord har at byde på. Længere
sydpå, på den chilenske side af grænsen faktisk,  ligger den imponerende Torres del Paine nationalpark. To forskellige ruter kan foretages gennem parken, den korteste tager 3-4 dagen mens den lange udgave tager ca. 5-7 dage. Ushuaia, verdens sydligste by, beliggende i det dramatiske Ildland, hvor vindblæste træer, kejserpingviner, søløver, isbjerge og Antarktis-ekspeditioner er på menukortet.

Økonomi for en rejse til fantastiske Sydamerika

Med god planlægning, den rigtige årstid, samt køb af flybilletter og booking af hotel/motel/hostel/AirBnB i rigtig rigtig god tid, kan man faktisk komme afsted i en måneds tid, 2 voksne og 2 børn for under 40.000. Er man kun 2 voksne og vil holde det lidt mere i den billigere ende, kan samme længde tur faktisk holdes på under 25.000. Det afhænger selvfølgelig af det luksus-niveau man ønsker, det er klart.

Min egen tur til Andesbjergene er en del år siden nu. Det var lige da jeg blev bachelor, og en slags gave til mig selv, for de 3 hårde år der nu var gennemført. Det giver nok meget godt sig selv at pengene dengang ikke var særlig store, men jeg ville bare afsted og lever efter mantraet at pengene kommer senere, men det gør tiden ikke, den forsvinder. Derfor tog jeg faktisk et lån.

Jeg lånte 30.000 kr. billigt, så billigt som det nu engang kan være at låne, selvfølgelig. Men jeg fik lavet en afbetalingsplan, hvor jeg betalte lånet af på 15 måneder, hvilket jeg vil anbefale alle at gøre, hvis de skal låne! Vil du se nærmere på muligheden for et lån, er det bare at researche på Google. Se evt. hvor du kan låne penge her.

Det er vigtigt for mig at understrege at jeg kun anbefaler at låne penge hvis man er sikker på man kan betale dem tilbage. I mit tilfælde vidste jeg med 98% sikkerhed at der ventede et job på mig da jeg kom hjem fra turen og at jeg derfor nemt og hurtigt ville kunne betale hele lånet af, uden at sidde for stramt i det.