Derfor skal du bruge en grøn vinduespudser

Derfor skal du bruge en grøn vinduespudser

juni 10, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Klimaet og miljøet er noget, der i højere og højere grad optager danskerne. Flere har vegetardage, tager cyklen fremfor bilen og stemmer på et grønt parti til Folketingsvalget. Det betyder noget for os at passe på vores smukke natur – også når det kommer til vores nærmiljø.

Det kræver sin mand – eller kvinde – at sætte sig ind i alle de spidsfindigheder, der findes omkring en livsstil, som er i balance med naturen. At vælge en grøn vinduespudser kan være et af de valg, der beskytter både dig selv og naturen omkring dig.

Pas på farlige kemikalier
En grøn vinduespudser vil typisk bruge biologisk nedbrydelige sæber, når vinduespartierne vaskes. På den måde undgår man at sprede kemikalier omkring sig, når man vasker vinduer. Det gælder både, hvis vinduesvaskningen er udvendig eller indvendig.

De skadelige kemikalier i konventionelle rengøringsmidler kan have en dårlig effekt for indeklimaet i dit hjem. Hvis du vælger at udlicitere din vinduespudsning til fagpersoner, kan det være fordelagtigt at lede efter nogle, der er miljøcertificerede og som bryster sig af at passe på dig, dit hjem og naturen omkring dig.

Find din lokale grønne vinduespudser i Randers og få vasket dine vinduer på den miljøvenlige måde. Der findes selvfølgelig også grønne vinduespudsere i andre byer end Randers, det er bare kun Randers at vi lige kender til.

Fanges af vinden

På samme måde er det også vigtigt at se udad – på den anden side af vinduerne. En grøn vinduespudser kan være særligt ekstra gavnligt for dem, der har økologisk urtehave og grønsager nær deres vinduer. Her kan spildevandet fra den konventionelle vinduesvaskning hurtigt sprøjte om sig eller gribes af vinden, så rengøringsmidlerne fyldt med miljøpåvirkende kemikalier spreder sig udover dine ellers økologiske og hjemmedyrkede grønsager. Der er ikke langt herfra til din middagstallerken.

På samme måde kan konventionelle rengøringsmidler have en negativ effekt på naturen omkring dig. Sæber, der lægger sig på planter og siver ned i jorden, nedbryder planternes naturlige forsvarssystem, mens det samtidig gror med ind i nye skud, når du planter nyt i jorden.

Der er mange forholdsregler, når det kommer til at føre en livsstil, der er god for både dig, naturen og planeten omkring sig. Men det kan også være ret simpelt. Gå efter ting, der er miljøcertificerede og tænk over, om der bruges kemikalier i det, du står med imellem hænderne. Om det er så vinduespudsning, gulerødder, bomuld eller noget helt fjerde.

Vinduespudser randers