Fordele og ulemper ved at holde brylluppet hjemme i haven

Fordele og ulemper ved at holde brylluppet hjemme i haven

marts 29, 2019 Slået fra Af Redaktionen

At holde brylluppet derhjemme er rigtig hyggeligt, og det giver bryllupsfesten personlighed og intimitet, at holde festen i vante rammer. Det er altså den perfekte løsning, hvis man ønsker at holde et stille og roligt bryllup, der ikke sprænger budgettet. Men mens det lader til at være en rigtig god løsning på mange måder, så er der dog også enkelte ulemper ved at holde brylluppet derhjemme. Det kan du læse meget mere om her, så du endnu bedre kan vurdere, om et bryllup hjemme i haven er den rette måde at holde bryllup på for dig.

 

Hygge og personlighed på højt plan

Det er langt fra alle, der ønsker, at brylluppet skal være en kæmpestor og dyr affære. Kan du relatere til dette, så hold brylluppet i et telt i haven. Hjemme i haven er det kun jer, der bestemmer, hvordan festen skal holdes. Bordopstilling og pynt er helt op til jer, og der er ingen, der bestemmer hvad I må og ikke må. Det resulterer i, at festen bliver præget af jeres personligheder. Derudover skaber det bare en langt mere hyggelig og intim stemning, at bryllupsfesten bliver holdt derhjemme frem for i et festlokale, der ikke er af nogen særlig betydning for hverken jer eller gæsterne. Man siger trods alt, at ude er godt, men at hjemme er bedst.

 

Bliver det for hjemligt?

Den dag, man bliver gift, er forhåbentlig den sidste gang, man bliver gift. Derfor skal dagen bære præg af at være præcis så særlig, som den er. Man må derfor overveje, om det måske bliver lige lidt for normalt og hjemligt at holde bryllupsfesten hjemme i haven. Det kan nemlig hurtigt ende med at blive lidt for afslappet, hvis man skruer helt ned for alt ekstravagancen. Det er ikke sikkert, at det er dette I er ude efter, og derfor kan det være værd at overveje, om man alligevel skal bruge de ekstra penge på at gøre brylluppet til noget helt særligt ved at holde det i et festligt lokale og gøre mere ud af, at få festen til at virke mere storslået.

 

Et live band pifter det hele op

Man kan dog gøre forskellige ting for at gøre det hjemlige bryllup endnu mere mindeværdigt og til en endnu større fest. En af disse ting, som ofte gør en stor forskel er bryllupsmusikken. Eller mere korrekt: et bryllupsband. Ved at hyre et band til at komme og stå for underholdingen bliver brylluppet med garanti en endnu større og mere mindeværdig fest. Musik til bryllup behøver ikke koste en formue.

 

Et telt i haven er den budgetvenlige løsning

At et bryllup er virkelig dyrt at arrangere, er ikke nogen hemmelighed. Pengene, eller mangel på samme, er nok den største forhindring på vejen mod et storslået bryllup. Men det er ikke sikkert, at det nytter at udskyde brylluppet, indtil man får skrabet pengene sammen, for brylluppet skal jo helst også ske indenfor den nærmeste fremtid, når først man er blevet forlovet. Det kan selvfølgelig være nødvendigt at vente, men hvis man ikke kan vente så længe, så er et bryllup i ægte havefest-stil en rigtig god løsning. Det gør ikke brylluppet billigt at holde det derhjemme, men er betydeligt billigere end at holde brylluppet på et slot. Teltudlejning til brylluppet er altså den budgetvenlige løsning, hvilket kan være en stor fordel, hvis pengene ikke ligefrem hænger på træerne.

 

At holde bryllup derhjemme er et stort arbejde

En anden ulempe ved at vælge et lejet lokale fra til fordel for sin egen baghave, når der skal planlægges et bryllup, er, at det kræver langt mere arbejde. Det er som sagt kun jer, der bestemmer, hvordan festen skal udspille sig, og derfor er det også begrænset hvor meget hjælp, I kan få fra andre. I kan altid få gode idéer og råd fra venner og familie, men i sidste ende er det jer, der skal træffe alle beslutningerne og få planerne til at komme til livs. Når man vælger at inddrage stuen eller baghaven til brylluppet, så er der intet, der er planlagt på forhånd, så I skal starte helt fra nul. Vælger man derimod at holde brylluppet et sted, der er beregnet til formålet, så vil man ofte opleve, at medarbejderne på det pågældende sted har mange gode idéer til bryllupsfesten, fordi de er vant til at planlægge sådanne fester.