Begår du disse 5 fejl, inden du skal sove?

Begår du disse 5 fejl, inden du skal sove?

september 20, 2018 Slået fra Af Redaktionen

Har du bare en lille smule svært ved at sove om natten, eller tager det dig længere tid at falde i søvn, end du vil have det til at tage? Læs disse 5 fejl, mange mennesker laver, når de skal sove, og forbedr dine søvnvaner.

Husk at vaske sengetøjet

Når du sover sveder du i virkeligheden rigtig meget. Derudover kan der ikke undgå at lande enten rester af ting og sager i sengen, især hvis du spiser i den. Samtidig sætter støv og snavs sig nemt i sengetøjet. Husk derfor som hovedregel at vaske og skifte dit sengetøj mindst en gang om ugen. På den måde holder du altid din seng ren, hvilket forbedrer sin søvn idet du holder sygdom på afstand.

Godnat-sex er den bedste sovepille

Den er god nok. Næsten hvertfald. Hvis man bruger dagens sidste halve time på at hygge sig, på den sjove måde, med sin partner, frem for at glo ind i en skærm, ned i en skærm, eller andet der har med skærm at gøre, så falder man langt nemmere i søvn. Man får tømt hovedet, får noget motion (ja, den er god nok, sex er ofte rigtig god motion – hvis man altså holder længere end 2 minutter) og samtidig også et mere intimt forhold til sin partner. Her på siden går vi, som de fleste nok har bemærket, meget op i sundhed og velvære, og derfor er det også, når vi er inde på dette emne, meget vigtigt for os i samme sammenhæng, på det kraftigste at anbefale at kvinder ikke tager p-piller, men at man derimod benytter sig af kondom, eller mange af de andre alternative præventionsmuligheder der findes i dag.

Vil man slipper for kondom hver eneste gang, findes der flere god apps der fortæller hvilke dage på måneden det er bedst at bruge kondom, så man er sikker på der ikke kommer børn ud af hyggen – og endnu vigtigere; hvilke dage man kan springe kondomet over. Synes du at udvalget i de gængse supermarkeder er for småt/kedeligt, så tjek kondomaten.dk ud, der finder du helt sikkert noget du kan bruge.

Har I brug for pifte (det vigtige) sexliv lidt op derhjemme, så kommer man ofte rigtig langt med at prøve lidt sexlegetøj. Det er der rigtig mange der ikke gør, fordi de synes det er pinligt at købe/ikke ved hvad de skal købe. Men i dag findes der altså rigtig mange online butikker, samt informationssider om sexlegetøj på nettet. Så der er ingen undskyldninger. En side som lovebuddy.dk er et rigtig godt eksempel, hvor du udover guides, anmeldelser og info også finder prissammenligninger.

Har du strømper på, når du sover?

Nogle mennesker sover med strømper på, mens andre ikke gør, fordi de synes det er ubehageligt. Sagen er den, at det er rigtig godt for dine fødder at bære strømper, når du sover, fordi det holder dine fødder lune. Det gør at din krop slapper langt mere af, og din søvn bliver simpelthen mere tryg og rar. Det altafgørende er at finde et par sokker, der hverken er for tykke eller for tynde, eller som strammer for meget.

Hold dig fra koffein inden sengetid

Hold dig langt væk fra cola, te og kaffe inden du skal sove. Lige meget om du er vant til at drikke masser af kaffe eller ej, så påvirker det din krop til at stresse og den energi, du skulle have brug på at få en god nattesøvn, bliver i stedet brugt på at stresse din krop.

Hovedpude og madras skal være i orden og up-to-date

Du kan ikke sove på den madras, du fik af dine forældre for evigt. Vær opmærksom på, hvornår den begynder at føles slidt at sove på og hold også øje med, hvor mange år du egentlig har haft sovet på den. Derudover skal du huske at ryste din pude ofte for at holde den luftig.