Bæredygtige møbler lavet af vintønder og andet genbrugstræ

Bæredygtige møbler lavet af vintønder og andet genbrugstræ

februar 1, 2021 Slået fra Af Redaktionen

Bæredygtighed og genbrug bliver mere og mere vigtig i vores hverdag. Det er ligeledes noget som der kommer mere og mere fokus på, og vi bør alle gøre en indsats for at passe bedre på miljøet. En måde at gøre det på, er at lave eller købe møbler, som er lavet af genbrugstræ og andre genbrugsmaterialer. Møbler lavet af genbrugsmaterialer kan være mindst ligeså flotte og elegante, som de nye møbler du finder et bolighus eller hos en møbelforhandler. Samtidig har genbrugsmøbler en historie bag sig, hvilken giver den en helt speciel charme og karakter. Forestil dig f.eks. at du har fået et nyt sofabord, og du får gæster på besøg. En af gæsterne siger ’’hold op et flot sofabord du har’’, og du kan så fortælle om bordets ’’tidligere liv’’, dets historie og hvor og hvordan det er lavet. Det er meget federe, end blot at sige ’’ja, det har jeg købt i Ikea’’. Der er bare noget helt specielt ved møbler lavet af genbrugsmaterialer. Her vil vi komme ind på 2 typer bæredygtige møbler som er lavet at genbrugstræ.

 

Vintønde bar af brugte vintønder

Vintønder er i mange år, hvis ikke altid, blevet brugt til at lave møbler og andre ting af, efter de er færdige med at lagre vin. På et tidspunkt er vintønderne ikke længere egnet til at lagre vin, og skal derfor skiftes ud. Når de bliver skiftet ud, er træet stadig af god kvalitet, og kan derfor sagtens blive brugt til at laver møbler af. Det er synd af smide vintønder ud, som stadig er så fine og holdbare, hvorfor de derfor bliver genbrugt. Et møbel der er populært at lave at brugte vintønder, er en vintønde bar. Det er nemt at lave en bar ud af en brugt vintønde, og så er de utroligt flotte og charmerende. At have en vintønde bar i stuen, hjemmebaren eller mandehulen, er ikke kun praktisk og super flot, men også bæredygtigt.

 

Seng af brugte paller

En anden måde du kan lave bæredygtige møbler på, er ved at bruge brugte træpaller til at lave en seng. Du kan sagtens lave andre møbler end senge med dem, men lige netop en seng er utroligt nem at lave med de brugte paller. De skal stables så høj du ønsker sengen, og så skrues sammen med en boremaskine. Du kan selvfølgelig give træet en kærlig behandling med en nedslibning og behandling først, og evt. en omgang maling hvis du ønsker sengen i en anden farve. Resultatet bliver en både god og bæredygtig seng du samtidig kan være stolt over at have lavet selv. Her mangler du blot at smide en madras ovenpå, og den er klar til at sove it.