Bæredygtige gaveideer til barnedåben

Bæredygtige gaveideer til barnedåben

februar 20, 2019 Slået fra Af Redaktionen

I dag lever vi en verden, hvor der hele tiden kommer mere og mere fokus på bæredygtighed, grøn energi og miljørigtige valg. En stor del af nybagte forældre går rigtigt meget op i, hvordan tingene skal og ikke skal være, om legetøjet til barnet nu er PVC-frit, at alle sæber, cremer, shampooer m.v er uden parfume og parabener osv. Nogle vælger endda at bruge stofbleer frem for almindelige bleer, for at gavne miljøet.

Miljøvenlige, økologiske og bæredygtige gaver falder derfor stort set altid i god jord hos langt de fleste forældre. Derudover er det nogle gange ekstra vigtigt at tænke over hvad man egentligt forærer væk, specielt når det kommer til en lille ny til dåbsfesten. På barnedåben.dk finder du gode ideer til dåbsgaver og alt andet der har med barnedåb at gøre. Langt de fleste forældre vil altså sætte stor pris på at få dåbsgaver som er bæredygtige hele vejen igennem. Ting eller tøj som er godt for miljøet og barnet, gør forældrene ekstra glade. Det viser, at du/i har tænkt jer ekstra godt om, inden gaven blev købt.

Hvad indebærer en bæredygtig gave?

Bæredygtige gaver kan i bund og grund være flere ting. Først og fremmest kan det være ting som er blevet produceret ud fra nogle bestemte retningslinjer. Hvis du køber bæredygtige gaver, så indeholder de f.eks. ikke plastik da det skader miljøet. Derudover er det vigtigt at man på emballagen kigger efter certificerede miljømærker så som ØkoTex 100, GOTS eller FSC som garanterer, at fremstillingen ikke har ført til rydning af skoven, så planter og dyreliv bevares.

En bæredygtig gave kan derudover også være en ’genbrugsgave’. Altså en gave som man har fundet i genbrugsen eller en hjemmelavet gave.

3 Ideer til bæredygtige gaver

Hvis du er på udkig efter bæredygtige gaver til barnedåben, vil vi nedenfor give dig nogle af forbrugernes favoritter.

  1. Kapok dyne. En kapok dyne er et must hos de fleste forældre, da det er en dyne som er bæredygtig og allergivenlig. Kapok er et naturmateriale som findes i regnskoven. Fordelen ved en kapok dyne er, at der ikke bruges pesticider eller insektmidler i produktionen. Derudover indeholder kapok fra naturens side et antibakterielt bitterstof som gør, at bakterier og husstøvmider ikke kan bo i det.
  2. Bionedbrydelig børneservice. Så snart barnet begynder at spise fast føde, får det brug for bestik og tallerkener. Vi anbefaler dog ikke hvad som helst. Det er populært blandt forældre at benytte sig af bionedbrydelige service til deres børn. De består enten af økologisk bambus eller PLA, som udvindes fra sukkerplanter. Disse sæt er mærket med et EU fødevaregodkendt certifikat og et OK-kompost certifikat. Derudover er farvestofferne som er anvendt godkendt og certificeret.
    3. Bidering af naturgummi. En trejde ting som helt sikkert vil falde i god jord hos forældrene, kan være en bidering lavet af 100% naturgummi, og som er helt fri for BPA, PVC, evatane og silikone. De fås i mange forskellige motiver, og er ideelle til når babyen så småt begynder at få tænder og har ømme gummer. Den hjælper derudover barnet med at udvikle sine bide-evner.