At rejse er at leve – sådan får du råd til den grønne drømmerejse

At rejse er at leve – sådan får du råd til den grønne drømmerejse

februar 22, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det er selveste H.C. Andersens kloge ord. Og hvem vil ikke give ham ret i det? Vi rejser som aldrig før. Vi elsker at rejse. Men den sidste tid er det også gået op for os at det har omkostninger.

Omkostninger ikke kun for din bankkonto, men indirekte omkostninger. Hver gang du flyver, kører bil, bus eller tog, kommer der mere stress på både klima og miljø. Sådan har det altid været. Det nye er at den globale opvarmning er rykket tæt på vores hverdag. Så er det på tid at blive mere miljø- og klimabevidst.

At være bevidst om problemerne løser dem ikke. Det er ikke nok at vi er klar over det. Vi skal også tage et ansvar.

Grønne rejser tager et ansvar

Vi vil ikke bare lade være med at rejse. Vi kan godt både rejse og tage et ansvar. Det hedder ny grønne rejser. Når du drømmer om at rejse, drøm grønt! Drøm om grønne drømmerejser.

Grønne rejser går ud på at der tages hensyn til miljø og klima på alle instanser. Selve rejsebureauet skal have en miljø- og klimapolitik, og skal stræbe efter at blive CO2 neutralt. Flyselskabet skal afsætte penge til udligning af den CO2 flyene udleder. Den kontrovers måde er at handle med CO2 kvoter. Den grønne måde er at give penge til organisationer der planter træer. Eller støtter andre projekter der hjælper med at reducere CO2 og anden miljøbelastning.

Ikke nok med det. Også på selve rejsemålet skal hensyn til miljø og klima være til stede. Både økologisk og økonomisk. Ved grønne rejser er det vigtigt at også lokale folk får gavn af dine penge. Der findes i dag også mange hoteller som både er miljøbevidste og også tager et økonomisk ansvar.

Hvordan får du råd til det hele?

Grønne rejser behøver ikke være voldsomt dyrere men lidt dyrere er de i hvert fald. Men pengene er godt givet ud, fordi de i sidste ende kommer os alle til gode. Hvis du mangler lidt ekstra, overvej at tage et lån frem for at give afkald på dit grønne ansvar, et kviklån kan også anbefales, hvis du er hurtig til at betale det tilbage.