4 ting, der gør festplanlægningen lettere og mindre stressfyldt

4 ting, der gør festplanlægningen lettere og mindre stressfyldt

februar 24, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det er uden tvivl rigtig sjovt at holde en fest, men alt det arbejde, der følger med, når festen skal planlægges, kræver tålmodighed og gåpåmod. Der er meget at se til, og hvis du skal holde fest og synes, at det virker helt uoverskueligt, så er du kommet til det rette sted. Her kan du nemlig læse om 4 ting, der gør festplanlægningen så let som mulig.

Lav et budget – og hold det

For at undgå, at det går for vidt, er det en god idé at lave et budget, før man går i gang med at planlægge selve festen og alt det, der skal købes ind og betales for. Det gør måske ikke selve planlægningen lettere, men det tvinger én til at stoppe et sted – når pengene er brugt op. Det kan nemlig indskrænke ens muligheder en smule, så man er nødt til at udelukke nogle ting, fordi pengene ikke rækker til det. Med et budget er det vigtigt at være realistisk og kun lægge så mange penge til side, som man virkelig har råd til at bruge. Husk også at være opmærksom på uforudsete udgifter. Når budgettet er lavet, så er det selvfølgelig vigtigt, at man har selvdisciplin nok til at holde det.

Vær i god tid

Festplanlægning tager lang tid, så for at undgå at skulle stresse rundt i en måned eller to før datoen for festen, bør du gøre dig selv den tjeneste at gå i gang i god tid. Gerne et halvt år eller mere i forvejen. Skal man leje lokale, skal man være ude i endnu bedre tid, da der er rift om lokalerne. Leje af andre ting, såsom stole og borde, kræver også, at man er ude i god tid, og hvis man skal bestille mad udefra, skal det også være på plads i god tid, så man er sikker på, at man kan få noget godt. Derudover er det bare rarest at kunne tage sig af tingene løbende, så man ikke står med hænderne fulde i sidste øjeblik og pludselig ikke kan finde rundt i, hvor meget man mangler at få styr på.

Lav to do-lister

For at gøre alle de mange, mange gøremål mere overskuelige – og for at sikre at man ikke glemmer noget i farten ­– er det smart at lave to do-lister. Lav simpelthen en liste over alt hvad der skal gøres, før festen finder sted, selv de allermindste ting, og fordel tingene mellem diverse familiemedlemmer, så alle ved, hvad de skal nå at få på plads. Det er også en god idé at fordele opgaverne efter, hvornår de senest skal være afsluttet, så man er sikker på, at man når det hele til tiden. Streg ud efterhånden som de forskellige ting er blevet gjort, så du kan følge med i, hvad der mangler. Desuden er det tilfredsstillende at se, at man får gjort fremskridt.

To do-lister gælder dog ikke kun for alle de praktiske ting, der skal laves. Der er helt sikkert også en masse, der skal købes ind, såsom mad, snacks, drikkevarer, pynt osv., så derfor er det en god idé at lave en separat indkøbsliste. Man må ikke glemme at skrive isterninger på indkøbslisten. Dem skal man også have skaffet sig et sted fra, f.eks. hos istilfest.dk, så drikkevarerne kan holde sig kolde. Indkøbslisten må meget gerne laves i god tid, så man løbende kan købe ind, når noget for eksempel kommer på tilbud, og så man ikke står med det hele i sidste øjeblik.

Lej dig frem

Hvis der er noget, der i den grad vil spare én for en del arbejde, så er det at leje sig frem til de ting, der er mulige at leje sig frem til. Det kan for eksempel være lokale eller festtelt, men det kan også være borde, stole og service. Det er også en fordel at få mad leveret udefra, så man ikke selv skal stå i køkkenet og lave mad til en stor forsamling. Har du planer om at sætte godt gang i festen, så er det også sjovt at leje en cocktailbar med professionelle bartendere. Det kan man blandt andet gøre hos cocktailkursus.dk. Lyder dette som noget for dig, så læs mere om cocktailkursus.dk her.