Sådan gør du din ferie grønnere

Sådan gør du din ferie grønnere

oktober 24, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det er sundt og givende at holde ferie – hvis man gør det grønt og rigtigt. For mange er ferie ensbetydende med at skulle rejse syd på til varmere klima, besøge den anden side af jorden, eller tage en forlænget weekend til en storby. Men alt dette har omkostninger for miljøet. Så hvordan kan du vælge en grøn ferie?

Bliv i Danmark

En af de helt store problemer ved rejser er transporten. Der bruges mange kilometer i luften hver dag, og det er til stor skade for vores jord. Så selvom det kan være skønt at forlade det ustadige vejr i Danmark, må man ikke glemme hvor meget vores eget lille land har at byde på.

Drømmer du om at se smuk natur som tager pusten fra dig? Du vil blive overrasket over de mange oplevelser den danske natur kan byde på. Drømmer du om at slentre rundt i hyggelige gader med en is hånden, er der et utal af maleriske små byer i Danmark hvor du kan gøre netop det.

En ferie i Danmark behøver ikke være kedelig. Skift charterferien ud, og brug en uge eller to på at udforske dit eget land. Eller gem storbyferien væk, og prøv en weekend i telt eller shelter. Du kan få mere inspiration til naturoplevelser her, og hvis du er lidt kreativ, kan du nemt vælge en grøn ferie herhjemme.

Transporter dig grønt

Selvom der er meget at se i Danmark, kan man alligevel have behov for at komme længere væk hjemmefra. Man kan lære meget af at rejse rundt i verden og møde andre kulturer. Det kan være en øjenåbner at se hvordan andre mennesker lever deres liv på en anden måde, og udfordre sine egne grænser.

Hvis du er en af dem der elsker at besøge fjerne lande, kan du måske sætte dig et mål om kun at flyve på ferie en gang om året. Hvis du flyver mindre, har du allerede taget et stort skridt i retningen mod grønnere rejser. Og det behøver ikke betyde at du skal blive hjemme.

Hvad kan du erstatte flyveturen med? Mange steder i Nordeuropa kan du nemt komme til med tog. Det er en form for ferie som kræver at du kan pakke let og være fleksibel, men til gengæld er det en sjov og grønnere måde at se verden på.

En anden mulighed er at tage på bilferie. Det er naturligvis kun et miljøvenligt valg hvis du kører i en miljøvenlig bil. Der er efterhånden et bredt udvalg af elbiler, og hvis du ikke selv ejer en, kan du måske overveje at leje en elbil til den næste ferie.

Sidst, men ikke mindst: tænk grønt under hele ferien. Undgå et stort forbrug, selvom du har fri. Hvis du vælger rejsemål i nærheden, transporterer dig miljøvenligt, og tager hensyn under hele din ferie, vil du både gavne dig selv og naturen.