Læg disse 3 vaner fra dig i dag

Læg disse 3 vaner fra dig i dag

marts 20, 2018 Slået fra Af Redaktionen

Vi som mennesker i Danmark har det i dag alt for nemt. Mad kan altid købes, vi skal nærmest ikke gå for at komme til og fra arbejde, og når vi endeligt er på arbejde sidder vi og arbejder ved en computer det meste af dagen. SIDDER og arbejder ved en computer.

Samlet set er det en farlig kombination for vores sundhedstilstand. Vi bliver magelige, dovne, tykke, ude af stand til at bevæge os og ender ultimativt med at dø for tidligt.

Her får du 3 vaner, du nemt kan lægge fra dog mg med hvilke, du kan leve 20 år længere.

1) Cigaretterne er din ultimative fjende

Det er heldigvis meget få, der starter med at ryge den dag i dag – men dog et par stykker.

Dog har de rygende fået hjælp fra ny front med at blive cigaretterne, afhængigheden af nikotin og alle de farlige stoffer kvit – nemlig e-cigaretter (følg linket for at købe med det samme).

E-cigaretter fungerer ved, at du i stedet for almindelig tobaksrøg indhalerer blot damp indeholdende nikotin. Dette ryger ned i lungerne og du får stillet dit behov for nikotin. Men samtidigt slipper du for alle de andre associerede stoffer, der er sat i cigaretter alene for at gøre dig meget afhængig af skidtet.

Jeg ser ingen undskyldninger i forhold til ikke at bruge e-cigaretter, hvis man endeligt ryger og har problemer med endeligt at stoppe.

2) Cykel til arbejde

I København bliver der hver dag cyklet mange millioner kilometer. Det kan vi også i andre egne af landet. Min far cykler fx fra Årslev på Fyn og til hans arbejdsplads 40 kilometer væk nær Svendborg to gange om ugen. Undtagen lige omkring november til december, hvor det med sne og mørke morgener bliver lige en tand for farligt.

Jeg har selv 7 kilometer til arbejde fra hvor jeg bor på Frederiksberg og hvor jeg arbejder i Hellerup. Det er nemme 7 kilometer at cykle. Det er hurigere for mig at cykle end det er at tage offentlig transport.

Du kan eventuelt overveje at købe en elcykel, hvis du synes, det er helt uoverskueligt at kæmpe dig op og ned ad bakker blot for at komme på arbejde. Men værre er det nu heller ikke.

3) Drop sukker til morgenmad

Rigtigt mange danskere spiser helt fænomenalt ringe morgenmad.

Det kunne fx være sukkerrig morgenmad, der købes i supermarkedet, hvidt brød eller slet ingen morgenmad. Hverken eller af de tre muligheder her er holdbare.

Jeg spiser personligt havregryn og gulerødder til morgenmad. Jeg skal gerne indrømme som den første, at det ikke er en særligt spændende morgenmad, men den er til gengæld rigtigt sund og nærende. Jeg har masser af energi, der løbende bliver aktiveret, så jeg kan holde mig kørende over en hel arbejdsdag.

3 dårlige vaner – rygning, at sidde stille og dårlig morgenmad – der er meget nemme at blive kvit. Du skal bare gøre det. Gør du det?