Grønne produkter – Den hurtige vej til bæredygtig livsstil

Grønne produkter – Den hurtige vej til bæredygtig livsstil

oktober 22, 2020 Slået fra Af Redaktionen

Der er mange ting man kan gøre for at få en mere bæredygtig livsstil, men det helt store problem for os forbrugere er at vi nødigt vil gå på kompromis med de vaner og oplevelser vi normalt har. Det er også derfor at de er svært at droppe den/de årlige flyveture eller bare blive vegetar fra nu af.

Der er heldigvis en nemmere og hurtigere måde at starte den bæredygtige livsstil og måske få smag for at gøre mere af det der virkelig batter. Du kan nemlig ret hurtigt erstatte en lang række af produkter i dit hjem med mere grønne produkter.

Find de grønne produkter

De grønne produkter springer dog ikke ligefrem i øjnene i supermarkederne og på nettet finder man for det meste kun det man søger efter. Det betyder også at du måske ikke lige ved hvor du skal starte for at finde de mere “grønne” produkter der kan erstatte dine nuværende produkter.

Heldigvis er der forskellige steder ud kan besøge for at få et overblik over miljøvenlige produkter. Her er der tale om hjemmesider på nettet og det bedste du kan gøre er faktisk at begynde at søge efter miljøvenlige og bæredygtige produkter, så skal de nok dukke op og du kan få svar på hvor du finder de produkter henne.

Bæredygtig livsstil produkt for produkt

Hvad er det så for nogle produkter i dit hjem du kan erstatte med mere miljøvenlige produkter? Der er mange eksempler på produkter du bruger i din hverdag som er skadelige for miljøet. Her er nogle eksempler på nemt udskiftelige produkter:

  • Vaskemiddel/-pulver
  • Opvaskemiddel
  • Karklude
  • Skuresvampe
  • Kaffe- og tefilter

 

I sæbe til opvask og tøjvask kan der være tilsat mange forskellige sjove ting og når det bruges sammen med vand der bagefter skylles ud kan det være potentielt skadende og forurenende. Disse produkter kan erstattes er mere miljøvenlige alternativer.

Karklude, skuresvampe og filtre til te og kaffe er alt sammen eksempler på ting vi ofte ende med at smide i skraldespanden efter tilstrækkelig brug. Men udover dette kan både karklude og skuresvampe indeholder mikroplast og begge er de en stor kilde til det mikroplast der ender i naturen. De tre ting kan erstattes af bomuldskarklude, alternative skuresvampe og genanvendelige te og kaffefiltre af metal el. stof.

Det er blot et lille udpluk af hvad du kan erstatte nogle produkter i dit hjem med. Det er bare med at komme i gang for der er masser af ting du kan lave denne øvelse med, og når først du har fået lidt blod på tanden kan du overveje om du vil begynde at tage større skridt.