Gør din kloak lidt grønnere

Gør din kloak lidt grønnere

januar 5, 2023 Slået fra Af Redaktionen

Vores allesammen klima betyder kun mere og mere, som tiden går, og vi bliver alle konstant fortalt, at vi skal tage et ansvar overfor vores fælles planet. Der er heldigvis mange måder at gøre det på, og der er også heldigvis rigtig mange, der gerne vil gøre noget godt for klodens fremtid, men hvor er det bedst at starte?

 

Den grønne kloak

Modsat hvad mange skulle tro, så er din kloak faktisk et rigtig godt sted til at klimaoptimere, da du her kan sænke dit klimaaftryk voldsomt uden at gøre ret meget ved din dagligdag. Årsagen til dette er, at du smider en masse ting ned i din kloak, der så frigiver drivhusgasser, når de er i dybet, og disse gasser hober sig op, indtil de på et tidspunkt bliver frigivet i atmosfæren.

 

Hvordan minimerer du så mængden af disse gasser i din kloak? Jo, det gør du ved at få den tømt hyppigt, så de rester, der sidder i den, kan blive fjernet forsvarligt på den ene eller anden måde. Langt de fleste ting, du smider igennem systemet, når hele vejen til destinationen, hvor de så ikke længere laver noget ballade, men det der ikke gør, kan blive en problematisk affære for både dig og planeten.

 

Et tætpakket kloaknetværk

Hvis man bor i et tætpakket boligområde, så giver det kun endnu flere problemer for klimaet, hvis man ikke får passet ordentligt på sin kloak, da dine affaldsrester bliver blandet med naboens og genboens, samt mange andre i området, og det skaber et enormt pres på kloaknetværket. Når netværket er under pres, sker der de samme ting, som når vi andre er det. Der kommer dårligere resultater, hvilket i det her tilfældet betyder propper og tilstoppelser.

 

Et af de steder, hvor det kan være særligt problematisk, er på den københavnske vestegn, og hvis du bor i det område, så har du i særlig høj grad behov for kloakservice Ishøj, Brøndby, Rødovre, eller hvilken kommune du nu tilhører. Du kan nemlig let og enkelt lette trykket på hele lokalområdets kloaknetværk og passe bedre på miljøet ved at få ordnet din egen kloak med jævne mellemrum.

 

Det er dog ikke kun en fordel for klimaet, at du holder din kloak ren, da du også selv drager fordel af det. Du undgår selv at få grimme tilstop pelser, der resulterer i, at du skal have fat på en fagmand akut for at få løst en opgave, der hvis du havde taget den i opløbet kunne have sparet dig både tid og penge. Så hjælp klimaet, hjælp dit hjem og hjælp ikke mindst din privatøkonomi ved at få en professionel til at tage et kig på din kloak, og hellere gøre det en gang for ofte end en gang for sjældent.