Lev grønnere med din kloak

Lev grønnere med din kloak

januar 2, 2023 Slået fra Af Redaktionen

Der er mange måder, du kan mindske dit klimaaftryk, og en af dem er ved at være mere klar over, hvad du putter i din kloak og dit afløb. De fleste kommuner er gået over til affaldssortering, men det hjælper desværre ikke kloakkerne, så dem må du selv passe på. Kloakservice og slamsugning kan hjælpe dig med rigtig meget, men når alt kommer til alt, så er det vigtigere, at du selv tænker på inden da, hvad du sender ned i dybet.

 

Kend din kloaks appetit

Fordelen ved en kloak er, at den er en sulten sag, der kan spise det meste, men selv de mest sultne sjæle kan på et tidspunkt få nok, og din kloak er trods alt heller ikke altædende. Du skal derfor tænke over, hvad din kloak kan lide at spise, og hvad den ikke er så glad for at få skubbet indenbords, og hvordan gør du så lige det?

 

Det nemmeste at sige er, at du faktisk bare skal bruge din sunde fornuft og tænke på, om nogle ting ender med at sætte sig i kloakken. Forestil dig, at din kloak er et menneske, og nøjagtigt som os, så kan den godt få problemer ved store mængder fedt eller andet klistret stads. Din kloak kan derimod rigtig godt lide tørre ting, der er i små mængder eller flydende føde, da det glider lige igennem den og ud på den anden side, hvor det kan blive bortskaffet.

 

Når du presser din kloak

Hvis du sender de forkerte ting igennem din kloak, risikerer den hurtigt at stoppe til, og så skal du have professionel hjælp til at få tingene til at glide igen. Selv hvis du ikke når helt derud, så er der ingen grund til at presse kloakken mere end højst nødvendigt, da de ting den ikke er særlig glad for, heller ikke er noget, nogle andre er, og slet ikke de steder, hvor tingene ender.

 

De skal bruge unødvendigt mange ressourcer på at komme dine rester til livs, hvis de er i en størrelse, hvor din kloak godt kan være i stand til at transportere dem, men ikke er særlig glad for det. Igen kan du forestille dig, hvordan det ville være, hvis man som menneske skulle forarbejde noget, der godt kan komme helt ned i maven og ud på den anden side, men det er af en størrelse, hvor det ikke er særlig behageligt.

 

Derfor kan du ganske enkelt bare tænke på, hvad din kloak har godt af at spise, hvis du vil gøre den en smule grønnere. Det er faktisk ikke så svært igen og kræver bare, at du tænker over, hvad du sender ned i undergrunden. Kloakken fungerer på mange måder ligesom dig, så hvis du ikke ville synes om portionen, så gør kloakken nok heller ikke.