Er du til god mad og lækker vin? Bordeaux er drømmedestinationen

Er du til god mad og lækker vin? Bordeaux er drømmedestinationen

december 10, 2020 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du holder af god mad og læskende vine, så er Bordeaux en drømmedestination for dig. I denne skønne by i det sydvestlige Frankrig brillerer de indenfor alt fra det franske køkken. I denne artikel er samlet et par ideer til, hvordan du finder de bedste mad- og drikkeoplevelser i Bordeaux. Du kan med fordel leje en bil gennem https://www.autoprio.dk/ og dermed nemt og billigt transportere dig selv rundt mellem de mange forskellige attraktioner. Dette kan desuden være en fordel, hvis Bordeaux blot er tænkt som et stop på turen gennem hele Sydfrankrig. Du kan læse mere om biludlejning i Bordeaux her.

Du skal prøve vinen

Sydfrankrig er verdenskendt for sine vine, og området omkring Bordeaux er ingen undtagelse. Her kommer noget af den fineste og mest luksuriøse vin fra. Det er derfor helt oplagt, at du sørger for at prøve en masse lokal vin, både når du er på restaurant, men du kan også med fordel købe en flaske hos en lokal købmand og tage på picnic i en park. Hvis du er særligt glad for vin, bør du desuden tage en tur ud til en af områdets vingårde. Her vil du kunne få en rundvisning og få fortalt om den spændende proces, der ligger produktionen. Du kan også få smagsprøver. Vil du ud til en vingård, bør du dog lade bilen stå og eventuelt lade det blive arrangeret af et turistbureau, som kan tage dig derud med bus.

Lækre restauranter

Bordeaux bugner af lækre restauranter og hyggelige cafeer. Gå en tur gennem byen og rundt i de mindre gader. Søg væk fra de turisttunge områder og find de små hengemte perler. Du kan med fordel besøge små fromagerier og købe franske oste med hjem. Er du heldig bliver du måske endda budt på smagsprøver. En god hovedregel for restaurantbesøg er at søge derhen, hvor franskmændene selv kommer og helst holde dig fra turistmagneterne.

Markedet

Hver søndag opstilles et lokalt marked langs vandet. Her strømmer de lokale købmænd til, og sælger alt godt til maven og smagsløgene. Dette kan især være et besøg værd, hvis du har lejet en lejlighed med køkken. Så kan du købe de friskeste råvarer som muslinger, østers, snegle, frugt, ost og brød og helt selv tilberede et ægte fransk måltid. Er det din sidste dag på ferien, kan du også med fordel besøge markedet og fylde kufferten med smagsminder, til når du kommer hjem.