Dieselbiler forurener mindre end du tror

Dieselbiler forurener mindre end du tror

marts 17, 2021 Slået fra Af Redaktionen

Der er mange holdninger og meninger, om dieselbiler. Der er nogle som mener at dieselbiler har haft deres storhedstid og at de bare forurener mere end de gavner. Dette er dog ikke helt sandt. Det kommer helt på hvilken dieselbil der er tale om, for tales der om de helt gamle dieselbiler så forurener de mere end de nyere dieselbiler gør.

Nyere dieselbiler forurener ikke mere end tilsvarende benzinbiler

Siden 2015 er der kommet nye og strammere regler for dieselbiler, hvilket gør at nyere dieselbiler faktisk ikke forurener mere end en tilsvarende benzinbil gør.

Det forbud der er imod dieselbiler, gælder derfor ikke de nyere dieselbiler, og man kan trygt køre i sin nyere dieselbil i diverse europæiske byer – som ellers har et forbud imod sådan en bil.

 

Den helt klare fordel ved at have en diesel bil fremfor en benzinbil, er klart brændstoføkonomien. Dieselbiler kører længere på literen, og diesel er billigere at købe end benzin er. Dieselbiler er altid at foretrække hvis der skal køres langt, og hvis man kører meget på motorvej. Der er tilmed nogle af de nyere dieselbiler som er mere CO2-venlige end nogle benzinbiler, netop fordi de kan køre langt på en liter diesel. Så der kan konkluderes at man med i ro sindet, sagtens ville kunne købe en dieselbil.
Der er endda penge at spare hvis man køber en nyere brugt dieselbil.
Så slipper man nemlig for afskrivningen ved at købe dem helt fra ny.

 

Er en dieselbil det rette for dig?

Der er mange fordele ved en dieselbil, en af de helt store er gensalgsværdien, der skal mere til for at slide på en dieselbil og de er med mere værd – i længere tid end en benzinbil er det.

Man skal huske at tænke sit kørebehov ind i beslutningen om en dieselbil, da den har bedst af at køre længere ture, for eksempel er det godt at få kørt sin dieselbil minimum 30 km. om dagen, hver vej på sin tur altså. Disse kilometer skal til for at sikre bilen bliver gennemvarm.

Der skal helst ikke være for meget tomgangskørsel eller kø kørsel med en dieselbil, den har som sagt bedst af de lange ture uden for mange stop. Ved tomgangskørsel kan motoren risikere at sode til, og derved langsomt ødelægge sig selv.

Så går man op i miljøet og dets velbehag, så kan du med ro i sjælen købe en dieselbil, i hvert fald hvis du køber en af de nyere af slagsen som overholder de nye Euro 6d normer.

 

 

 

Dieselbilers køreegenskaber
Dieselbilen er blevet langt mere miljøvenlig over de seneste år, og som en del af denne udvikling er de også blevet mere støjsvage og og dermed også mere behagelige at køre i.
Når der køres med lave omdrejninger, vil en dieselmotor altid være mere effektivt end en tilsvarende benzinmotor, på denne måde kan dieselmotoren hurtigere opnå overskud og kraft. Der er mere behageligt gearskifte i en dieselbil, dette skyldes den høje ydelse som bilen har selv ved lave omdrejninger.
En dieselbil kører generelt mere harmonisk og jævnt, end en benzinbil gør.  Er du i tvivl om du skal vælge en diesel eller benzin bil – Så kontakt en forhandler, der kan rådgive dig. F.eks. Strada Auto fra Slagelse.