3 metoder til at stoppe med at ryge

3 metoder til at stoppe med at ryge

juli 18, 2018 Slået fra Af Redaktionen

Rygning er et af de største problemer, vi har i det danske samfund. Færre og færre unge starter heldigvis med det, men de voksne vi har, der hver dag slås med deres afhængighed, har en svær kamp forude.

At stoppe med at ryge er dog i dag væsentligt nemmere, end det var for fx 20 år siden.

Det ikke alene som følge af, at rygning i dag ikke er accepteret socialt på samme måde og at vores politikere har indført en stram rygelov – men også fordi gode og stærke hjælpemidler til rygestoppet er kommet til.

Herunder kommer Nem-Sundhed.dk med 3 gode forslag til, hvordan du kan stoppe med at ryge.

Rygestop dag for dag

Den første metode handler om at anskue dit rygestop som en proces, der løber dag fra dag – og ikke et projekt over en måned eller resten af dit liv.

Rygestop dag for dag handler ikke om et specielt plaster eller en gimmick – det handler om, hvordan du anskuer dit rygestop.

Det kan være svært at overskue rygestoppet, hvis du ved, at den første måned bliver meget svær.

Det bliver væsentligt nemmere, hvis du nøjes med at se på det fra dag til dag.

Fx:

”I dag skal jeg komme i seng uden at have røget en eneste cigaret. Jeg skal blot samle nok styrke til at klare den i dag”.

De fleste ex-rygere siger, de første 3 uger uden røg er de værste – og når du først er ovre dem bliver det ret nemt og kroppen stopper med at vise afhængighedsubehag.

E-cigaretter

E-cigaretter er blevet voldsomt udbredte i Danmark i løbet af det sidste år.

En e-cigaret er en cigaret, hvor du påhælder ”e-juice”, hvilket der fordampes i cigaretten. Dampen trækker du ned i lungerne og denne indeholder nikotin.

Dampen fra en e-cigaret indeholder stort set kun nikotin i modsætning fra røgen fra en almindelig cigaret, hvilket indeholder flere tusinde skadelige og afhængighedsdannede stoffer.

Du får stillet din nikotintørst med e-cigaretter uden dog at få alle de sundhedsskadelige bivirkninger med fra almindelige cigaretter. Og så koster det næsten ingenting i sammenligning.

Rygestoppiller- og plastre

Jeg har bevidst placeret både piller og plastre ret langt nede. Piller kender vi under navne som Champix og plastre laves af Nicorette og Nicotinel.

Piller- og plastre er meget dyre virkemidler og der er mange grumme historier om, hvordan piller ikke har virket og sågar slået mennesker ihjel samtidigt med, at plastre i det store hele anses for at være uvirksomme.

Jeg anbefaler enten dag for dag metoden eller e-cigaretterne, hvis du vil have din sundhed tilbage ved at stoppe med at ryge.