Sådan kan du pifte dit hjem op med LED strips

Sådan kan du pifte dit hjem op med LED strips

januar 17, 2022 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du er på udkig efter en nem, billig og effektiv løsning til at pifte dit hjem op, så kan det være en god idé at investere i LED strips også kaldt for LED Lysbånd. LED strip er et langt fleksibelt bånd som er fyldt med LED’er, som kan sættes hvor som helst. Stripsene kan både bruges inde- og udenfor, både til dekoration, men også til mere praktiske ting såsom oplysning af en trappegang ned til kælderen. Hvis du overvejer at købe LED strips, så er der nogle ting som du skal gøre op med dig selv først. Du skal f.eks. være sikker på du køber den rigtige længde og om du evt. også skal medkøbe en LED skinne. I denne tekst kan du læse mere om fordelene ved LED strips og hvordan du vælger de rigtige LED strips.

Fordelene ved LED strips

En helt basal fordel ved LED strips er at, de både kan benyttes til praktisk belysning, men også som arbejdslys eller festlys. Nogle af LED stripsene er nemlig lavet på den måde, at de kan skifte farve. Så du kan skifte til en ønsket farve når du har lyst samt vælge mellem en masse forskellige lysstyrker. Derudover er båndet som sagt fleksibelt, og kan bøjes lodret helt op til 90 grader, hvilket betyder at det kan komme helt tæt rundt i alle hjørner af det rum du vælger at placere LED striplyset i. En anden kæmpe fordel, er måden LED stripsene monteres på. De har nemlig klæbemiddel bagpå, hvilket betyder at du nemt og hurtigt kan flytte rundt på dem.

Vælg de rigtige LED strips

Selvom det hele med LED strips er ret simpelt, er der alligevel nogle ting man skal overveje inden man går ud og køber nogle. For det første skal der tages forhold til hvor LED stripsene skal placeres. Hvis overfladen ikke er glat og tør, ville det være en oplagt mulighed at medkøbe LED-skinner. LED-skinner, er nemlig gode hvis overfladen er ujævn og måske ikke helt tør, da det vil gøre det nemmere at montere stripsene. Derudover skal der også overvejes hvor lang LED stripsen skal være. Det kan derfor være en god ide at måle den valgte placering eller rum stripsen skal placeres i og, derefter bestemme sig for om man skal købe en på fem, ti eller tyve meter. Til slut skal man nok spørge sig selv om hvad LED stripsene skal bruges til. Hvis det er til noget praktisk brug som for eksempel belysning til en mørk trappegang, kan LED stripsene i sig selv være nok. Dog hvis det er til festligt brug eller lign, kan det være smart at købe LED strips der kan skifte farve samt medkøbe en musikcontroller så lyset følger musikkens takt.