Facaderens giver nyt liv til facaden

Facaderens giver nyt liv til facaden

januar 20, 2022 Slået fra Af Redaktionen

Facaderens giver nyt liv til facaden og hele huset. Står du med en kedelig bygning, som trænger til en opfriskning, kan facaderens være løsningen.

Facaderens kontra maling

Det svinger lidt hvad moden dikterer. Det gælder både arkitektur, møbeldesign, tøj og alt muligt andet vi lever i blandt. Facader på huse er ingen undtagelse. I perioder er det moderne at male huse i forskellige farver. Pastel er næsten altid in. I andre perioder er det de lidt vildere farver. Ofte er det de klassiske, sort, rød som dem i Skagen, eller den jagt grønne. Uanset hvilken farve der vælges, pynter det gevaldigt på et kedeligt, falmet hus. Facaden er jo ansigtet ud mod verden. Om det er maling eller en ordentlig rensning der skal til er lidt smag og behag. Facaderens giver huset sit oprindelige udseende tilbage. Maling giver huset et helt nyt udseende.

Nogle gange dikterer moden oprindelighed. Af og til siger moden at alt skal være autentisk. Møbler skal være i træ. Som absolut ikke er malet. Tøj skal være i naturfarver. Facader skal renses og ikke males.

Facaden er husets ansigt

Facaden er husets ansigt ud mod verden. Det kan se trist og gammelt ud. Det kan være hærget og forvitret. Facaderens giver ansigtet nyt liv, samtidig med at det er autentisk. Maling giver et nyt ansigt, rensning genopretter det som er der i forvejen.

Facaden fortæller en historie. De mennesker der bor bag facaden, har noget med det ydre at gøre. Ingen er uberørte af deres omgivelser. Glade facader skaber forventning og glade beboere. Triste facader virker uvelkomne. De emmer af ælde og forfald. Det formodes de der bor bag facaden, også er i forfald og triste.

Måske hænger det slet ikke sådan sammen. Måske er det en glad familie i et trist hus, som bare trænger til en ordentlig facaderens. Uanset om vi er klar over det eller ej, så fortæller vores huse historier. Det kan godt være at de lyver. Der er kun en måde at få en finger med i spillet og selv bestemme historien. Facaden på dit hus afslører dig, uanset om du vil det eller ej.