Hav miljøet i tankerne, når du skal finde en bolig

Hav miljøet i tankerne, når du skal finde en bolig

juli 15, 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det står efterhånden klart med sikkerhed: Miljøet er under pres, og hvis vi ikke snart gør noget, så står situationen ikke til at redde. Men vi skal jo også alle sammen stadig leve et liv. Vi skal transportere os rundt, vi skal ud at rejse, og vi skal have et sted at bo. Alle disse ting kan belaste miljøet, og derfor er det vigtigt at have en grøn tankegang når i ens dagligdag.

Vi skal naturligvis ikke alle sammen gå ned med stres og depression fordi vi belaster miljøet. Man skal ikke rende rundt og føle sig tynget af ting som er udenfor ens kontrol. I stedet skal man stille og roligt sætte sig ned og tænke, hvad kan jeg gøre for miljøet? Hvad kan jeg gøre for at planeten for det bedre. Der er nogle små konkrete ting du kan gøre, og en af dem er at tænke grønt når du skal ud og købe en bolig.

Bor du allerede i en bolig du er glad for, så kan du skåne miljøet ved at minimere kemikalie-forbruget når du foretager udvendig renovering og rengøring. Derudover kan du huske løbende at vedligeholde huset, sådan at du ikke skal have fagmænd ud og reparere og bruge kemikalier. F.eks. kan du sørge for at holde hvepsebo væk, inden de bliver så store at en skal ud og sprøjte med gift. Derudover kan du sørge for at rense dine tagregner løbende, så der ikke skal en tagrende-renser ud og klare dem. Derudover kan du vedligeholde dit træværk, så det ikke skal skiftes ofte – dermed spares der en masse træer.

Et par gode råd til at finde denne grønne bolig

De fleste af os er ikke eksperter på hverken miljø eller teknologi. Vi aner ikke hvad vi skal være opmærksom på, selv hvis vi virkelig gerne ville købe en bolig som tager hensyn til miljøet. Derfor er det bedste råd, hvis man gerne vil købe grønt og ansvarligt, at finde en god en køberådgiver. Find en god køberrådgiver her.

De kan guide dig i den rigtige retning, og du vil blive meget klogere på hvilke ting du skal være opmærksom på. Mange hus er en del år gamle, og hvis man køber et ældre hus, så er det højst sandsynligt ikke optimeret i forhold til miljøet. En del af køberrådgivning skal derfor bestå i hvorvidt der skal laves ombygning i huset.

Det kunne for eksempel være nye klimavenlige vinduer, eller en bedre isolation i væggene. Det er alt sammen noget som vi er blevet mere opmærksom på nu. Hvis det hjem du vil køber ikke allerede har disse ting, så kan det stadigvæk betale sig at få det. Det vil nemlig få værdien på huset til at stige.