Er din pensionsopsparing investeret grønt?

Er din pensionsopsparing investeret grønt?

januar 30, 2020 Slået fra Af Redaktionen

Du læste rigtigt – har du overvejet, om din pensionsinvestering er bæredygtig? Hvis ikke, er der flere gode grunde til at begynde at overveje, om det er det rigtige pensionsselskab, du er endt hos – eller skal ende hos. Det er nemlig en god idé at undersøge inden, hvad dine penge rent faktisk bliver investeret i – og om der i det hele taget er tale om en grøn investering. Nedenfor får du tips og tricks til, hvordan du ender hos et selskab, der tager højde for grønne investeringer.

Derfor er grøn pensionsopsparing vigtig

Med disse klimatider vi er i, er der mange gode grunde til at tænke bæredygtighed og grøn omstilling ind i din pensionsopsparing. Det er ikke sikkert, du selv har overvejet at have det in mente. Men faktisk er der mange pensionsselskaber, der ikke informerer kunden om, hvad de bruger deres penge på – det vil sige, hvad de rent faktisk investerer i. Det er klart, at vi må hjælpe, hvor vi kan. Derfor er det en god idé at finde et pensionsselskab, der giver dig retten til løbende at blive informeret om, hvad dine indtægter fra pensionsordningen går til. Men hvordan bliver du opmærksom på, hvad dine indtægter går til?

Først og fremmest bør du kigge efter selskabets retningslinjer. Her kan du blandt andet se, hvorvidt de gør sig i bæredygtige investeringer. Dog skal du være opmærksom på, at det er de færreste selskaber, der giver dig muligheden for at få et indblik i, hvad dine indtægter går til – herunder de selskaber der bliver investeret i.

Næste skridt: Vælg et pensionsselskab

At vælge det helt rigtige pensionsselskab kan være lidt af en jungle. Dog kan du afgrænse din søgning ved at fokusere på den grønne omstilling, så du kan få en bæredygtig pensionsopsparing. Valget afhænger af, hvilken pensionsordning der passer bedst til dig og din økonomiske situation. Ligeledes bør du undersøge, hvor meget de respektive selskaber kræver af dig – det vil sige, hvor meget det koster at oprette en pensionsopsparing. Det er vigtigt at huske på, at din pensionsopsparing skal give dig en økonomisk sikkerhed på den lange bane. Læs mere om bedste pensionsselskaber her.