Bliv mere miljøvenlig ved brug af pillefyr

Bliv mere miljøvenlig ved brug af pillefyr

december 7, 2019 Slået fra Af Redaktionen

Flere og flere vælger at gå fra oliefyr til pillefyr, da olieprisen er steget en del over de sidste år. Det kan derfor både være en billigere løsning at skifte over til pillefyr, men det er også et mere miljørigtigt valg.

Hvorfor er et pillefyr mere miljøvenligt?

Et pillefyr forbrænder træpiller og er dermed CO2 neutralt. Det er derfor et bedre alternativ end olie og gas som bruger fossile brændstoffer. Udover dette kan et pillefyr også være i stand til at forbrænde næsten 100% af alt ved pillerne. Dette betyder også, at de gasser der er forbundet ved afbrændingen bliver forbrændt.

Hvis du går meget op i at være miljøvenlig er det en god idé at kigge efter en energiklasse A, når du kigger på diverse fyr, da dette er det bedste for miljøet.

Der findes forskellige slags træpiller man kan brænde af, og det kan være en god idé at købe de dyre af slagsen. Dette har nemlig betydning for, hvor gode de er til at brænde og hvor lang tid de virker. Jo større virkningsgraden er på disse piller, desto mere besparer du.

Hvad koster et pillefyr?

Først og fremmest er der tilskud at hente ved konverteringen fra et oliefyr til et pillefyr. Hvis du skifter fra et oliefyr der er fra før 1978 vil du få 2.100 kroner i tilskud, mens en nyere version af oliefyr vil give 800 kroner i tilskud.

En tommelfingerregel blandt et pillefyr er at man kan spare op til 65% på varmeregningen. Du vil derfor med et effektivt pillefyr kunne spare op over 10.000 og 20.000 kroner i løbet af et år.

I Danmark findes der rigtig mange forskellige udbydere og der er derfor hård konkurrence om prisen og dig som kunde. Med tjenestorvet.dk kan du sammenligne priser og betingelser over de forskellige services og produkter.

Dette kan være en god idé inden du fastvælger hvilken virksomhed og hvilket produkt du vil vælge. Hvis du har brug for yderlig vejledning, kan du altid kontakte sin skorstensfejer som har kendskab til din bolig og dermed kender til det mest optimale valg.