Lev et mere miljøvenligt liv uden at gå på kompromis – sådan gør du

Lev et mere miljøvenligt liv uden at gå på kompromis – sådan gør du

juni 20, 2022 Slået fra Af Redaktionen

Vi lever i en verden, hvor der er et stort behov for at have fokus på vores klima og vores miljø. Rigtigt meget af det skal ske i regeringen og hos virksomhederne, men som borger kan du også tage nogle små skridt, der hjælper planeten i den rette retning.

Læs med her, hvis du gerne vil blive klogere på, hvad du kan gøre for at hjælpe.

Vælg de rigtige mennesker ind i regeringen

Som sagt skal meget af den grønne omstilling ske i regeringen og også hos virksomhederne. Hvis du gerne vil gøre en forskel for planten, så handler det altså om at bruge din stemme til at vise dette og vælge nogle af de partier, der kæmper for den grønne omstilling.

Miljøvenlige valg kan også ske indenfor kosten

Når det kommer til at spise, så prioriterer mange, at det skal være sundt og det skal smage godt – og så er der også den gruppe, der har fokus på, at det skal være billigt.

Det er en meget lille gruppe, der prioriterer, at det skal være miljøvenligt – og det er en skam. Hvis du gerne vil gøre noget godt for planeten, så er det derfor et godt sted at starte.

For mange handler det om, at de ikke vil gå på kompromis med nogle af de andre ting – dog er det heller ikke noget, som du behøver. For eksempel findes der mange forskellige flasker vin, der er miljøvenlige, hvilket er noget, som mange for eksempel ikke har fokus på. Derudover handler det lige så meget også bare om at indstille sig på det. Det kan du gøre ved at købe mere miljøvenlige råvarer, du kan begrænse dit eget madspild så meget som overhovedet muligt, og så kan du kigge på, hvordan du kan shoppe varer, der ikke kræver alverden emballage.

Lad bilen stå – tag benene eller cyklen på nakken

En af de ting, som også kan gøre en stor forskel er at gå eller cykle i stedet for at køre. For mange er det ikke en mulighed, hvis de bor langt væk fra alting – for andre er bilen blot det mere komfortable valg. Dog vil du hurtigt opdage, at der er mange andre fordele ved at lade bilen stå – blandt andet på økonomien. Du får også lidt ekstra motion ind i hverdagen og kan måske spare pengene og tiden i fitness.